Az 1956-os forradalomra és szabadságharcra emlékeztünk

Az Európa Kollégiumban az idei 56-os megemlékezés ünnepélyességét növelte, hogy a nemzeti himnuszunk közös eléneklését követően Kiss József: Az angyalok nem sírnak című színdarabjával bemutatkozott a közönségnek az újraalakult színművészeti szakkör. A darab szereplői, Dedovity Tomity Lea, Dupák Fanni, Gusztony Endre, Barna-Sára Dávid, Fercsik-Bence Máté, Kocsis László és Sadiković Marijo a szakkollégiumi program keretében készítették az előadást.

Az előadás előtt Snejder-Sára Ildikó, az Európa Kollégium igazgatónője köszöntötte az ünneplő közönséget és kiemelte, hogy az intézményben kiemelt figyelmet szentelnek a nemzeti történelmünk megőrzésének és annak továbbadásának a következő generációk számára:

„Hálával és köszönettel tartozunk azoknak a kollégistáknak, akik ma fellépnek és szerepet vállaltak a darab elkészítésében. Ők nem csupán a színészi tehetségüket mutatják ma be, hanem felelősséget vállalnak abban is, hogy a színjátszás eszközeivel segítsenek megőrizni az 56-os forradalom emlékét. A lelkesedésük a darab elkészítése során és az elkötelezettségük nemzeti történelmünk iránt egy olyan élményt hoz el számunkra, amely segít bennünket mélyebben megérteni a forradalom eseményeit, és megérteni az érzelmeket, amelyek azokban a nehéz időkben eltökéltségre és hősiességre buzdították az embereket, hogy küzdjenek a szabadságért és az igazukért.”

A dísztermet teljesen betöltő közönség vastapssal köszönte meg a színművészeti szakkör tagjainak a felemelő előadást.

Szakács Áron
(Fényképezte: Horváth József, Dinovizija)

Pin It on Pinterest