Énekkarunk a XXIII. Vajdasági Magyar Kórusok Találkozóján

Idén 23. alkalommal rendezték meg a Vajdasági Magyar Kórusok Találkozóját, amely hagyományosan a Vajdasági Magyar Ünnepi Játékok része, és a Magyar Nemzeti Tanács kiemelt jelentőségű regionális rendezvénye. A 11 fellépő kórus között szerepelt az Európa Kollégium Énekkara is Dávid Andor vezetésével.

A kollégium énekkara már több éve aktív résztvevője a Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség által szervezett találkozónak, az idei tanévtől pedig új tagokkal is bővült a csapat. Ez alkalommal Kindelmann Győző: Ne félj, mert megváltottalak, Marco Frisina: Anima Christi, valamint Varga Miklós: Európa című dalait hallhatta tőlük a közönség. A programra 2023. október 22-én az adai Szentháromság templomban került sor, ahol a kollégium képviseletében felléptek: Dávid Andor, Rapos Emma, Apró Dorottya, Sági Eléna, Gábor Nikoletta, Orbán Beatrix, Orovec Dézi, Preradović Aleksandra, Harmat Edina, Vastag Krisztina, Juhász Krisztián, Kocsis László. A kollégistákat Szedlár Ágnes nevelőtanárnő kísérte el a rendezvényre.

Az énekkar töretlen sikerét, a zene iránti alázat és elkötelezettség mellett, a fiatalos lendületük és vidámságuk hozza meg, amellyel minden évben üde színfoltjai a rendezvénynek.

Szedlár Ágnes

Pin It on Pinterest