Karácsonyi hangverseny az Európa Kollégiumban

December 16-án este dallal, örömmel és szeretettel telt meg a díszterem. Egy év kihagyás után ismét megtartotta a karácsonyi koncertjét az Európa Kollégium énekkara. Snejder-Sára Ildikó igazgatóasszony köszöntötte a kollégistákat, ft. Nagy Attilát, a telepi Szent Erzsébet plébánia plébánosát, Nt. Orosz Attila bácskai református esperest és msgr. Zsellér Attilát, az újvidéki Mária Neve Plébánia esperesplébánosát. Az igazgató asszony a kollégistákhoz szólva azt mondta, hogy ne feledjék, hogy a húsvét után a karácsony a legnagyobb keresztény ünnepünk, engedjék be a csodát a szívükbe, és hagyják, hogy a másik ember iránti szeretet határozza meg az ünnepet.

Ft. Nagy Attila a karácsonyi gondolataival az ünnep valódi lényegére hívta fel a figyelmet: „Az Isten emberré lett! Erről szóljon a ma este és a karácsony, ennek örüljünk együtt!”

 

Nt. Orosz Attila is az ünnep eredetéhez való visszatérést hangsúlyozta: „Ne hagyjuk, hogy népünnepéllyé váljon a karácsony és eltakarja azt, aki ennek az ünnepnek a középpontjában kell, hogy legyen, az élő Krisztust.” A karácsony az isteni szeretetről kell, hogy szóljon, mert az emberi szeretet mulandó. – mondta az esperes.

A karácsonyi gondolatok után az énekkaré volt a főszerep. Détári Apollónia karvezető vezényletével ismét igazi karácsonyi hangulatot varázsolt a kórus a közönség szívébe. A változatos karácsonyi repertoárt versekkel tették meghittebbé. A nagy sikerű hangverseny végén Snejder-Sára Ildikó egy-egy 2022-es, A Csodálatos Kárpát-medence című falinaptárral ajándékozta meg a fellépőket. A naptárak vásárlásával az Európa kollégium a Fiatalok a Nemzetért Alapítványt támogatta.

A karácsonyi hangverseny ezúttal is közös teázással zárult, és nem maradhatott el a mézes puszedli sem.

Szakács Áron
(Fotó: Szentmártoni László)

 

Pin It on Pinterest