Bevezetés a pénzrendszer világába

Lóga Máté, a Magyar Nemzeti Bank közgazdásza és a Budapesti Corvinus Egyetem oktatója a jegybanki fókuszú monetáris politika címmel közéleti est keretében tartott előadást az Európa Kollégium dísztermében.

A szakember segített a hallgatóságnak megismerni a nemzeti bankok (más néven jegybankok vagy központi bankok) működését.

A Magyar Nemzeti Bank történetének ismertetése után bemutatta az MNB jelenlegi céljait, feladatait és eszközrendszerét, valamint azt, hogy hogyan változott meg a szerepe a 2007-es gazdasági válságot követően.

Lóga Máté bemutatta az MNB innovatív gazdaságélénkítő eszközeit, és azt, hogy hogyan vegyíti a hagyományos és a modern monetáris politikát.

A fiatal szakember saját sikereivel alátámasztva üzente a kollégistáknak, hogy merjenek vállalkozni, innovatív ötletekkel előállni, legyenek kitartóak, szorgalmasak és járjanak nyitott szemmel. „Ragaszkodjatok a szülőföldetekhez, szeressetek hazajárni, akkor is, ha a tevékenységetek központja máshol van.” – mondta Lóga Máté, és hangsúlyozta, hogy összmagyar feladat segíteni a szülőföldön maradást, a szülőföldhöz való ragaszkodást.

Szakács Áron
(Fotó: Kovács Birkás Zsolt)

 

 

Pin It on Pinterest