Idén is programokat szerveztünk a szerb tanfolyamosoknak

Az MNT szeptember 4-től 15-éig tartó intenzív szerb nyelvi felzárkóztató tanfolyamán 17 elsőéves egyetemista vesz részt az újvidéki Európa Kollégiumban. Számukra a kollégium nevelőtanárai és kollégistái ez alkalommal is programokat szerveztek.

A tanfolyam második napján az Európa Kollégium kollégistái beszéltek saját tapasztalataikról a gólyáknak, hogy hogyan is sajátítottak el a szerb nyelvet, illetve hogyan sikerült leküzdeniük az akadályokat az egyetemi éveik elején. Kollégistáink, Kocsis Tímea Moholról, Sági Andrea Óbecséről, Fercsik Bence-Máté Péterrévéről, Morvai-Rácz Richárd Topolyáról és Rozsi Aleksz Tordáról érkeztek Újvidékre. Kezdetben mindannyian gyengén beszélték a szerb nyelvet, ennek ellenére legyőzték félelmeiket. Bátorították az elsőéveseket arra, hogy ismerkedjenek a szerb anyanyelvű évfolyamtársaikkal, hiszen egy kötetlen beszélgetés során a legkönnyebb fejleszteni a nyelvtudásunkat.

A tanfolyam harmadik napján Bata Dórián, a kollégium filmklubjának vezetője mutatta be Az unoka című 2022-es magyar játékfilmet a szerb tanfolyamon résztvevőknek, amely ez alkalommal is a magyarországi Nemzeti Filmintézet jóvoltából került vetítésre.

Kovács Birkás Zsolt
(Fényképezte: Rekeczki Angéla, Kovács Birkás Zsolt)

Pin It on Pinterest