Nincs időm olvasni kihívás augusztusi beszámolója

Az Európa Kollégium Könyvbarát szakkörének tagjai a nyári szünet alatt is folytatják a Nincs időm olvasni kihívást. A résztvevők minden hónapban más-más témát követve választanak könyvet, majd egy találkozó keretein belül megbeszélik azokat.

Augusztusban a résztvevők egy része már személyesen a kollégiumban tudott találkozni, néhányan pedig online kapcsolódtak be a beszélgetésbe. A havi téma egy olyan olvasmány volt, ami valami úton-módon kapcsolódik valamely művészeti ághoz. A kollégisták kreatívan válogattak az olvasnivalók közül. Volt olyan, aki önéletrajzot választott (a híres snooker játékos, Ronnie O’Sullivanről, aki a sport mellett könyvek írásával is foglalkozik), többen festőművészekről – mint Dalí és Van Gogh – tudtak meg többet és akadt olyan is, aki a zenét mint művészetet kapcsolta a témához, könyvben kiadott dalszövegeket olvasott Bérczesi Róberttől.

Szeptemberben a feladat egy olyan könyv elolvasása lesz, ahol a szerző nevének kezdőbetűi megegyeznek a sajátjainkkal. Könnyítésként a monogramot fel is lehet cserélni.

A megbeszélés időpontja szeptember 27-e, szerda este 21 óra. Mindenkinek eredményes, sikeres vizsgaidőszakot, és kellemes hónapot kívánunk!

Török Gabriella

Pin It on Pinterest