Jótékonysági eseménysorozat az Európa Kollégiumban

Az Európa Kollégium a kollégistái kezdeményezésére jótékonysági adománygyűjtést szervezett Pál Gajódi Olivér megsegítésére, aki a gerinc eredetű izomsorvadás (SMA) legsúlyosabb formájával küzd. A Humanitarna fondacija BUDI HUMAN – Za Oliverov život bez bolesti jótékonysági akcióba az Európa Kollégium több esemény szervezésével kapcsolódott be.

Az akció jótékonysági kézműves műhelyekkel kezdődött a kollégium kézműves szakkörének keretében. A több napig tartó foglalkozások során kollégistáink különböző technikákkal készítettek ajándéktárgyakat, amelyeket a Vajdasági jótékonysági licit Facebook-csoportban ajánlottak eladásra, a licitálás továbbra is folyamatban van.

2020. november 8-án az Európa Kollégium kollégistái jótékonysági gitáros szentmisén vettek részt a telepi Árpád-házi Szent Erzsébet templomban pénzadománygyűjtés céljából. A zenei szolgálatot a kollégistáink látták el. A szentmise után a kollégisták koncerttel kedveskedtek a hívő közösségnek.

Az adománygyűjtéshez a kollégium előcsarnokában elhelyezett adománygyűjtő dobozba adakozva is hozzá lehetett járulni. Az adományozók az adománygyűjtő doboz melletti nyitott dobozból a tanulmányokhoz kapcsolódó motivációs idézeteket tartalmazó cédulákat húzhattak.

A jótékonysági akcióban az Európa Kollégium kollégistái és alkalmazottai egyaránt lelkesen kapcsolódtak be.

Fődi Éva
(Fotó: Fődi Éva, Szabó Viktória)

 

Pin It on Pinterest