Kerekasztal-beszélgetés a 36. Országos Tudományos Diákköri Konferencián résztvevő kollégistákkal

A 2023-as évben, hosszú idő után, ismét közvetlen, élő verseny formájában került megszervezésre az Országos Tudományos Diákköri Konferencia (OTDK), 16 szekcióban, 16 helyszínen, 2023. április 3-a és 27-e között. Az Európa Kollégium képviseletében összesen 6 versenyző, 44 megfigyelő diák, 2 műhelyvezető oktató (zsűritagok) vett részt mintegy 10 szekción. Kollégistáink közül 3 további versenyző a VMFK képviseletében volt jelen a konferencián.

A rendezvénysorozat időszakának befejeztével – Snejder-Sára Ildikó igazgatónő kezdeményezésére – a kollégiumot képviselő hallgatók kerekasztal-beszélgetésen vehettek részt 2023. május 4-én a kollégium dísztermében. A vélemények, tapasztalatok, beszámolók megosztása után kiemelt dicséretben részesültek a versenyzők és a szervezést lebonyolító nevelőtanárok is.

Büszkék vagyunk minden kollégistánkra, aki kutatási munkájával eljutott a TDK rangos, nemzetközi döntőjéig, ott pedig kiválóan helytállt a zsűrivel folytatott szakmai vitában. Biztatjuk őket és fiatalabb társaikat is, hogy folytassák a tudományos munkát, öregbítve ezzel nemcsak a felsőoktatási intézményük, de a kollégium hírnevét is.

Szedlár Ágnes
(Fényképezte: Horvát Mária)

Pin It on Pinterest