Részt vettünk a Pozsonyi Szakkollégiumi Találkozón

Április 28-án egy pénteki délelőttön indultunk útnak Topolyáról, hogy képviseljük az Európa Kollégiumot Pozsonyban.

Hatórás út után érkeztünk meg a Pozsonyi Magyar Szakkollégium épületébe. Már vártak minket az ottaniak, és nagy figyelmességgel és türelemmel vezettek minket körbe a kollégiumban. Közben meséltek arról, milyen is Pozsonyban magyar egyetemistának lenni.

Délután megérkeztek a többiek is Erdélyből, illetve Budapestről, majd miután teljes lett a létszám elvittek minket a kedves új barátaink egy helyi étterembe. Sztrapacskát ettünk, ami egy nagyon jellegzetes szlovák étel.

A közös vacsora után egy csodálatos gitár koncertet hallgathattunk meg, amit egy volt pozsonyi magyar szakkollégista adott elő. A koncert után a kollégiumban különböző játékokat játszottunk, hogy még jobban megismerjük egymást. Nagy sikere volt ezeknek a játékoknak, már rövid idő alatt éreztük, hogy egy nagyon jó társaságba csöppentünk bele.

Másnap reggeli után egy városnézési túra vette kezdetét. Az egyik helyi kollégista vezetett minket körbe Pozsonyban, miközben a történelmi és nemzeti jellegzetességekről beszélt Pozsonnyal kapcsolatban.

A városnézést egy közös ebéddel zártuk. Késő délután egy fantasztikus előadásnak lehettünk tanúi. A TREPP színjátszó csoport magával ragadó interaktív előadása mindenkit levett a lábáról. Az előadás után egy kis záró bulit szerveztek nekünk az ottaniak, amin nagyon jól éreztük magunkat.

Izgalmas volt megosztani egymással a szakkollégiumi élményeket, és belelátni, hogy mennyire építő közeget biztosít a szakkollégiumi képzés az egész Kárpát-medencében.
Vasárnap a közös reggeli után rengeteg élménnyel indultunk haza Újvidék irányába.

Végső Vivien és Sétáló Sándor

Pin It on Pinterest