Kerekasztal-beszélgetés az Európa Kollégium lakóival aktuális oktatási kérdésekről

Kerekasztal-beszélgetésre került sor a kollégium dísztermében 2023. november 15-én, amelynek témái között szerepeltek a kollégiumi és egyetemi élet, az MNT felsőoktatási ösztöndíjprogramja, valamint a személyes tapasztalatok megosztása. Vendégeink voltak Vicsek Annamária, oktatási államtitkár, Fremond Árpád, a Magyar Nemzeti Tanács elnöke és Sárközi István, az MNT Végrehajtó Bizottságának elnöke. A beszélgetést Snejder-Sára Ildikó igazgatónő vezette.

Az est kezdetén igazgatónő beszámolt a 2023/2024-es kollégiumi pályázat második körének eredményeiről, amely szerint 225 felsőbb éves kollégista nyert sikeres felvételt az intézménybe. A bevezetőt követően a vendégek tolmácsolásában az ösztöndíjprogramról esett szó, valamint a szerb nyelv alapos megismerésének a fontosságára is kitértek. Emellett, szóba kerültek a megvalósult, valamint a tervezett oktatási és kulturális projektek, amelyek lehetőséget biztosítanak a kollégisták számára a szakmai fejlődésre és a minőségi kikapcsolódásra. Ezek közül kiemelkedő, megvalósult projektum az újvidéki Petőfi Sándor Magyar Művelődési Központ teljeskörű felújítása.

A kerekasztal-beszélgetést lehetőséget biztosított az est résztvevőinek a felsőoktatással kapcsolatos, személyes tapasztalatok megosztására, valamint teret adott a kollégistáknak arra, hogy feltehessék kérdéseiket a meghívott vendégeknek.

Pin It on Pinterest