A nyilvános fellépés sikerei és buktatói

A Vajdasági Magyar Tudományos Diákköri Konferencia közeledtére való tekintettel Bakos Róbert, az Európa Kollégium nevelőtanára ismét megosztotta a gondolatait és a hasznos tanácsait azzal kapcsolatban, hogy mi szükséges a sikeres nyilvános fellépéshez. Ezúttal csatlakozott hozzá Szedlár Ágnes nevelőtanárnő is.

A 2023. november 13-án megtartott közéleti est első felében Róbert a többi között ismertette a kollégistákkal, hogy hogyan kell felépülnie egy sikeres előadásnak, hogyan teremtsenek kontaktust a hallgatósággal, mennyit és hogyan készüljenek a fellépésre és hogyan alkalmazzák helyesen a prezentációt a nyilvános fellépés során. Külön kiemelte, hogy a kollégisták fektessenek hangsúlyt a magyar szakkifejezések pontos használatára és a helyesírási hibák minimalizálására, hiszen ez a szakkollégiumi program egyik fő célja.

Az előadás második felében Szedlár Ágnes a konferenciák öltözködési kódexének a betartásához adott tanácsot a hallgatóságnak. Felhívta a figyelmet a közelgő VMTDK-ra is, amelyen idén rekordszámú, 45 kollégista képviseli az Európa Kollégiumot. Ágnes az előadása során a sikeres prezentáció elkészítéséhez nyújtott hasznos útmutatókat.  Végül az előadók készséggel válaszoltak a felmerülő kérdésekre, és felajánlották a segítségüket a VMTDK-ra készülők számára, akik időpontot is foglalhatnak a díszteremben, hogy megfelelő körülmények között gyakorolhassák a konferenciára készített előadásukat.

Szakács Áron
(Fényképezte: Horváth József)

Pin It on Pinterest