Két díjjal tért haza az Európa Kollégium Színtársulata a Vajdasági Magyar Amatőr Színjátszók XXIII. Találkozójáról

Az Európa Kollégium Színtársulata a S.O.rS.ok című előadásával 2 különdíjat nyert el a Vajdasági Magyar Amatőr Színjátszók XXIII. Találkozóján, amelyet ezúttal Nagykikindán tartottak meg április 5-től 8-ig és április 11-től 15-ig.

Az előadásokat Lőrinc Tímea, Táborosi Margaréta és Czajlik József értékelte. Összesen mintegy 40 különdíjat és 9 fődíjat osztottak ki.

A művészeti bizottság Magyarország Szabadkai Főkonzulátusának felkérését többek között az újvidéki Európa Kollégium Színtársulatának is odaítélte. Ennek értelmében a Mátyás király-emlékév kapcsán a Szabadkai Magyar Főkonzulátus 4 amatőr társulatot kért fel, hogy Mátyás királyról előadást készítsen. A darabokat 2018 júniusában a Szabadkán tartandó ünnepi műsorban mutathatják be 15 perces terjedelemben.

A Kosztolányi Dezső Színház különdíját, amely egy vendégszereplést jelent a KDSZ színpadán, a bírálóbizottság az Európa Kollégium S.O.rS.ok című előadásának ítélte oda.

A színdarabot Patyerek Réka kollégista rendezte. A szövegét, Borbély Szilárd A testhez című műve alapján, szintén Réka írta. A rendezésben Táborosi Margaréta és Molnár Róbert voltak a segítségére.

A szerepeket Berényi Sarolta, Kálmán Beáta, Nagygyörgy Anikó, Simon Inez és Tomić Glória alakítják. Az öt női karakter mellett Csíkos Dániel is szerepel a darabban.

Babos Karolina

Pin It on Pinterest