Kollégistáink a 21. Vajdasági Magyar Tudományos Diákköri Konferencián

2022. november 24-27. között került megrendezésre a 21. Vajdasági Magyar Tudományos Diákköri Konferencia az Újvidéki Egyetemen. A program első napján, csütörtökön a Philos műhely-konferenciára került sor, amelyen Szűcs Dóra és Török Gabriella kollégistáink is bemutatkoztak munkájukkal.

A pénteki VMTDK-ART művészeti szekcióprogramon részt vettek kollégistáink is, akik megtekintették a kiállítást, valamint az azt követő zeneművészeti, multimediális és színművészeti előadásokat. Fazekas Sára képviselte kollégiumunkat digitális alkotásaival.

A szombati tudományos konferenciaprogram megnyitóján dr. Csányi Erzsébet, a konferencia fő szervezője köszöntötte a résztvevőket. Ezt követően köszöntőt mondott többek között dr. Weiszburg Tamás, az OTDT elnöke is biztató szavakkal ösztönözte az előadókat a folyamatos fejlődésre, a saját magukhoz viszonyított szakmai épülésre, tapasztalatszerzésre. Köszöntőt mondott Snejder-Sára Ildikó, az Európa Kollégium igazgatónője is, aki büszkén számolt be arról, hogy idén milyen nagyszámú kollégista jutott el egészen a VMDTK-ig a szakkollégiumi műhelydolgozatával. A megnyitó plenáris előadásai között szerepeltek Szűcs Dóra és Pletikoszity Gábor kollégistáink prezentációi is.

A délutáni szekcióülések összesen nyolc helyszínen folytak párhuzamosan, amit este a 2022-es Kristálygömb Díj átadása, valamint az eredményhirdetés követett. Az Európa Kollégium Egyetemista Központ képviseletében a következő hallgatók értek el kimagasló eredményeket:

Szekcióelsők:
Pletikoszity Gábor, Szűcs Dóra, Simon Oszkár.

Különdíjasok:
Pletikoszity Tamás, Balázs Emília, Fodor Máté, Pataki Valentina, Fazekas Sára.

Közönségdíjasok:
Hovanyec Ildikó, Mihályi Zselyke, Török Gabriella, Kalmár Edina.

Az Országos Tudományos Diákköri Konferenciára ajánlott kollégisták:
Pletikoszity Tamás, Pletikoszity Gábor, Török Gabriella, Szűcs Dóra, Madarász Marianna, Pataki Valentina, Jenován Flórián.

A kollégiumot képviselő hallgatók mindegyikét elismerés illeti, hiszen bátran vállalták munkájuk bemutatását a szakmai bizottság és a közönség előtt, felkészülve minden felmerülő kérdésre és vitára. A VMTDK a generációkon átívelő színvonalas programjával immáron 21 éve hatalmas értéket képvisel a vajdasági ifjú kutatók és művészek szakmai fejlődésének megalapozásában.

Szedlár Ágnes

Pin It on Pinterest