Kollégistáink a XV. Kárpát-medencei Egyetemek Kupáján

Idén jubiláris, tizenötödik alkalommal szervezték meg a Kárpát-medencei Egyetemek Kupáját (KEK) Budapesten. A nagyszabású eseményre minden évben március első hétvégéjén kerül sor, amelyen ez alkalommal több, mint 1500 aktív egyetemi hallgató vett részt, összesen öt országból. Az Európa Kollégium képviseletében 17 kollégista versenyzett három sportágban, akiket Szedlár Ágnes nevelőtanárnő kísért el Budapestre.

A program keretén belül számos mérkőzés zajlott az Eötvös Lóránd Tudományegyetem sportközpontjában, illetve a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Ludovika Campusán, mintegy tíz sportágban. Kollégistáink futsalban, röplabdában és asztaliteniszben versenyeztek. A kötelező mérkőzések mellett alkalom nyílt az ismerkedésre, szórakozásra és a városnézésre is.

A kollégium futsal csapatában Angyal Nándor, Szabó Zsolt, Tomik Dominik, Varró Olivér, Gödöllei Bence, Acsai Noel, Barsi Patrik, Marijić Andrej és Mihályfi Attila játszottak. A kollégium röplabda szakkörét Dávid Andor, Ecsegi Ádám, Zónai Zsolt, Fehér Attila, Fülöp Dániel és Kerekes Zalán képviselték. Az egyéni, amatőr asztaliteniszezők között a kollégium színeiben Verner Eleonóra és Görög Hanna versenyeztek, amely keretén belül Eleonóra ezüstérmet szerzett.

Büszkeségre ad okot, hogy bár intézményünk először vett részt a programon, kollégistáink kitartóan és fáradhatatlanul játszották végig mindkét versenynapot. Ezúton is hálásan köszönjük a szervezőknek, hogy lehetőséget biztosítottak az eseményen való bemutatkozásra. A csapat élményekkel, tapasztalatokkal és ötletekkel felvértezve tért haza a versenyről, lelkesen tervezve a jövő évi KEK-en való részvételt.

Szedlár Ágnes

Pin It on Pinterest