Kollégistáink az ICAPP-konferencián

2022. október 20-án és 21-én az Újvidéki Egyetem Technológiai Karán megrendezésre került a második ICAPP-konferencia (International Conference on Advanced Production and Processing). Az eseményen körülbelül 250 kutató vett részt több európai egyetemről és cégből, hogy bemutassa az élelmiszer-tudományok, a petrokémia, a gyógyszeripar, az anyagmérnökség, a vegyipar és a környezetvédelem területén elért legújabb tudományos eredményeit. A résztvevők közül 50-en élő előadás formájában prezentálták a kutatásukat, míg a többiek tudományos munkájukról plakátot készítettek.

Az egyetem önkéntesei segítettek a konferencia előkészületeiben és lebonyolításában. Közöttük voltak kollégistáink, Kiss Noémi és Pletikoszity Tamás is. Az ő feladatuk volt a vendégelőadók útba igazítása és tudományos plakátjaik kihelyezése a megfelelő helyre, valamint a résztvevőknek szánt ajándékcsomagok összeállítása.

Mindezek mellett pénteken, október 21-én Pletikoszity Tamás kollégistánk a konferencián is részt vett A cukorrépalevél-fehérje kivonása című munkájáról készült poszterrel.

Pletikoszity Tamás

Pin It on Pinterest