Kollégistáink tartottak interaktív foglalkozást a Magyar Nemzeti Tanács szerb nyelvi felzárkóztató képzésén résztvevőknek

A Magyar Nemzeti Tanács 2023. július 14-18-a között valósítja meg hagyományos szerb nyelvi felzárkóztató képzését a harmadikos középiskolások számára Újvidéken, az Európa Kollégiumban. Az intenzív tanfolyam során a tanulók a nap folyamán csoportokban dolgoznak nyelvtanárok vezetésével. A tanórák mellett különböző interaktív feladatokat is kapnak, amelyeket a városnézéssel egybekötött sétákon oldhatnak meg.

Az esti programok között július 18-án és 19-én az Európa Kollégium 4 kollégistája, Lukács Ramóna, Szoboszlai Enikő Kitty, Pásztor Zsófia és Szekula Veronika tartott interaktív foglalkozást. Az első este az ismerkedésé és csapatépítésé volt a főszerep, valamint szabadtéri játékokkal ösztönözték a középiskolásokat kollégistáink. A második este kreatív, művészeti feladatokat kaptak a résztvevők, amely ismét a csapatépítésre ösztönözte őket. A program gördülékeny levezetését Rekeczki Angéla nevelőtanár segítette, valamint jelen volt Horvát Mária vezető nevelőtanár és Szedlár Ágnes nevelőtanár is.

Szedlár Ágnes
(Fotók: Horvát Mária, Szedlár Ágnes)

Pin It on Pinterest