Nagy sikerrel zajlott le a Zeneművészeti Műhely műhely-konferenciája

A Zeneművészeti Műhely Filmzenei est címmel tartott nagy sikerű hangversenyt az Európa Kollégium dísztermében a műhely-konferencia keretében. Mgr. Borbély Zoltán műhelyvezető oktató filmzenei feldolgozásait öt szakkollégista adta elő felkészítőjük társaságában.

Az est elején Horvát Mária vezető nevelőtanár köszöntötte a fellépőket és a közönséget, valamint a Zeneművészeti Műhely elsőéves tagjait, akik megfigyelőként voltak jelen. Külön kiemelte, hogy a fellépők közül Lakatos Kinga (hegedű) külsős szakkollégista, tehát önként vállalta ezt a hatalmas munkát, Danijela Zvekić (zongora) pedig elsőévesként még nem műhelyköteles, de ennek ellenére közreműködött társai produkciójában. Rajtuk kívül Détári Donáta (ének), Vastag Krisztina (basszus) és Juhász Krisztián (hegedű) vettek részt a Zeneművészeti Műhely évzáró koncertjén. A hangverseny során többek között Richard Strauss, Johann Sebastian Bach és Hans Zimmer művei csendültek fel, és olyan filmek zenéjének ismert dallamait is hallhattuk, mint a James Bond vagy a Bohemian Rhapsody. A közönség az előadókat vastapssal jutalmazta.

A Fimzenei est végén Snejder-Sára Ildikó, az Európa Kollégium igazgatónője megköszönte mgr. Borbély Zoltán műhelyvezető oktatónak az egész éves áldozatos munkáját, amelyet ezzel a csodálatos hangversennyel koronázott meg.

Szakács Áron
(Fényképezte: Horváth József, Szentmártoni László)

Pin It on Pinterest