„Nincs időm olvasni” kihívás júniusi beszámolója

A tanév végének közeledtével az Európa Kollégium Könyvbarát szakkörének tagjai továbbra is folytatják a „Nincs időm olvasni” kihívást. A résztvevők minden hónapban más-más témát követve választanak könyvet, majd egy találkozón megbeszélik azt.

Júniusban a kihívás résztvevőinek egy olyan könyvet kellett választaniuk, ami egy gyermek szemszögéből íródott. Lehetett ez egy olyan történet, amiben egy gyermek a főszereplő, azonban lehetett akár egy visszaemlékezés is. Egy felnőtt író számára sokszor nem könnyű feladat egy gyermek helyébe képzelnie magát, úgy felépíteni egy gondolatmenetet, hogy az olvasó kétségkívül elhiggye, hogy az egy gyermek, és nem egy felnőtt gondolatmenete. Az elolvasott könyvek között volt olyan, amelyik ezt a feltételt nem teljesítette, de persze volt olyan is, ami sikeresen leküzdötte ezt az akadályt.

A júliusi megbeszélés időpontja 26-a, szerda este 9 óra. A havi megbeszélést online fogjuk megtartani. Sok szeretettel várunk mindenkit! További sikeres vizsgaidőszakot, illetve kellemes nyári feltöltődést mindenkinek!

Polyák Gabriella

Pin It on Pinterest