„Nincs időm olvasni” kihívás márciusi beszámolója

Az Európa Kollégium Könyvbarát szakkörének tagjai továbbra is folytatják a „Nincs időm olvasni” kihívást. A résztvevők minden hónapban más-más témát követve választanak egy könyvet, amelyet egy találkozó keretein belül megbeszélnek.

A márciusi találkozó témája – reflektálva a víz világnapjára (március 22.) – egy olyan könyv volt, amely valamilyen módon kapcsolódott a vízhez.

Három kollégista vett részt a megbeszélésen. A Balatontól kezdve, a Kwai folyón át, a görög szigetvilágról folyt a társalgás. Az egyik kollégista egy kalandregényt, A lángban álló szigettengert olvasta Verne Gyulától. Szó esett a francia Pierre Boulle Híd a Kwai folyón c. regényéről, valamint a nyelvkirály Parti Nagy Lajos A hullámzó Balaton c. novelláskötetéről is. E műveken keresztül egy tartalmas beszélgetés bontakozott ki a résztvevők között, ahol a víz fontossága és sokszínűsége kapott teret.

Áprilisban a kihívás a tavasz beköszöntéhez kapcsolódik. A feladat egy olyan könyv elolvasása lesz, amelynek a címében valamilyen növénynév szerepel. A megbeszélés időpontja április 24-e szerda, 21 óra. Mindenkinek kellemes olvasást és szép hónapot kívánunk!

Polyák Gabriella

Pin It on Pinterest