Puskás Hungary

2016. június 6-án, hétfőn Magyarország belgrádi nagykövetsége és a Dom omladine közös szervezésében a fővárosban is bemutatták Almási Tamás Puskás Hungary című dokumentumfilmjét.
Dr. Pintér Attila, Magyarország belgrádi nagykövetének meghívására az Európa Kollégium lakói is ellátogattak az Aranycsapat legendás kapitányáról szóló film vetítésére. A fiatalok a vizsgaidőszak ellenére is szép számban képviselték a Kollégiumot.
A nagykövet úr elmondta, hogy hosszú hónapok óta folyt a belgrádi bemutató szervezése. Eddigi szolgálata alatt bármikor beszélgetett szerb emberekkel, előbb-utóbb felmerült a magyar labdarúgás dicsőséges múltja, az Aranycsapat és persze Puskás Ferenc. Ezért is tartották fontosnak, hogy a Puskás Hungary című dokumentumfilmet a szerbiai közönség lássa.
Az áprilisi 2016 perces focit ezüstéremmel záró kollégiumi csapat kapitánya, Papp Szilárd is ott volt a vetítésen. „Puskás egy kicsit olyan, mint én. Soha nem a pénz irányította, hanem a szíve és a kitartás. Ha elbukunk, fel kell állni és csinálni kell tovább.” – vonta le a tanulságot a film után az Európa Kollégium lakója.

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+