Részt vettünk a Humán Tudományi Szekció munkájában

Idén a Miskolci Egyetem Bölcsészettudományi Kara adott otthont a 35. OTDK Humán Tudományi Szekciójának, amely április 14. és 16. között online került megrendezésre.

Az említett szekcióban két kollégista adta elő szakdolgozatát, képviselve az Európa Kollégiumot.

Április 15-én az Alkalmazott nyelvészet, fonetika, pszicholingvisztika, stilisztika tagozat ülésein Torda Dorina kollégistát hallhatták a jelenlévő egyetemisták. Szakdolgozatának címe A vulgáris nyelvi jelenségek vizsgálata Garaczi László arc és hátraarc című művében. Szereplése után elmondta:

Először vettem részt az OTDK-n, nagyon sokat köszönhetek a mentoromnak, dr. Csányi Erzsébetnek. Idén online keretek között valósult meg az esemény, viszont az értékéből nem vesztett. Érdeklődéssel hallgattam az előadásokat. Sok érdekes dolgot tanultam a többi előadótól.”

Ezen a napon Szeles Réka kollégista a Kortárs magyar irodalom tagozat ülésén mutatta be Létesszencia az égbolt mögött (a hit, a fotográfia és az erotika korrelációi Bartis Attila A vége című regényében) című szakdolgozatát.

Réka otthonából, online kapcsolódott be az ülésre, ugyanis nem volt személyesen jelen az Európa Kollégium dísztermében. Miután a technikai nehézségeket legyőzve bemutatta a szakdolgozatát, a következőket nyilatkozta:

“Mindig legyen a közeledben feltöltött laptop és mobilnet! Ezen felül pedig kellemes tapasztalat volt, hiszen olyan szakértők véleményét hallhattam, akiktől más körülmények között szinte lehetetlen lett volna bármiféle visszacsatolást szereznem. Az ember hol a hibákból, hogy a sikerekből tanul – szerencsés esetben mindkét tapasztalatból képes leszűrni a fejlődéshez szükséges ismereteket.”

Az előadó diákok témavezető tanára dr. Csányi Erzsébet az Európa Kollégium műhelyvezető oktatója.

Megfigyelő kollégistáink jelen voltak a Magyar történelem – 18. század és a reformkor tagozat ülésein is, ahol érdekes, tanulságos szakdolgozatokat hallhattak.

Babos Karolina
(Fotó: Horváth József, Babos Karolina)

Pin It on Pinterest