Részt vettünk a Kollégiumi Vezetők Kollégiumán

A Felsőoktatási Kollégiumok Országos Szövetsége meghívására 2023. december 7-én Budapestre utaztunk a Kollégiumi Vezetők Kollégiumára, melynek ez alkalommal az ELTE Márton Áron Szakkollégium adott helyet. A regisztrációt követően egy rövid beszélgetés következett Gaján Rékával, nemzetközi munkacsoport taggal és a Nemzeti Ifjúsági Tanács képviselőjével a magyar fiatalok társadalmi helyzetéről és lehetőségeikről napjainkban.  A kerekasztal beszélgetés során, melynek témája a magyar kisebbség helyzete volt a magyarországi felsőoktatásban, valamint a határon túli felsőoktatásban, Snejder-Sára Ildikó igazgatónő beszámolt az Európa Kollégium szakkollégiumi rendszeréről, felszereltségéről, valamint intézményünk szerepéről a vajdasági felsőoktatásban, illetve a jóléti intézmények rendszerében. E beszélgetés során hallhattuk Tőrös Áron elnöktől, hogyan alakult meg a nagyváradi Collegium Varadinum, valamint a komáromi Selye János Egyetem hallgatója is bemutatkozott.

A látogatás a nemrégiben felújított Márton Áron szakkollégium bemutatásával folytatódott, mely során megtekinthettünk egy kollégiumi lakószobát, vendégszobát, teakonyhát, mosókonyhát, valamint a közösségi termekből a tanulószobák egyikét, illetve a még munkálatok alatt lévő könyvtárat, konferencia termeket, konditermet és színháztermet.

 

Köszönjük a FEKOSZ-nak a meghívást, és örülünk, hogy tapasztalatokat cserélhettünk a budapesti, nagyváradi és komáromi kollégákkal.

Fotó: Horváth József

Pin It on Pinterest