Részt vettünk a Művészeti és Művészettudományi Szekció munkájában

Az idei, 35. OTDK Művészeti és Művészettudományi Szekciójának a szervezője a Budapesti Metropolitan Egyetem Művészeti és Kreatívipari Kara, a társszervezők pedig az Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kara és a Magyar Képzőművészeti Egyetem.

A rendezvényt április 8. és 10. között tartották meg online formában.

A megfigyelőként résztvevő kollégisták és nevelőtanáraik a kollégium dísztermében nagy érdeklődéssel kísérték a művek bemutatását, és buzdították a résztvevő diákokat.

A Craft tagozatban Turkály Emma kollégistánk “Objet féminin” című munkájával mutatkozott be. Szereplése után elmondta:

“Azt gondolom, az OTDK és a hozzá hasonló megmérettetések egy egyetemi hallgató számára jelentősek, mivel rengeteg tapasztalatot kaphat, új embereket ismerhet meg, és természetesen sok olyan dologról szerezhet tudomást, amivel például a hazai oktatásban nem találkozik. Az elmúlt 4 év alatt második alkalommal volt szerencsém részt venni ezen az eseményen, ami persze sok munkával jàr, de mindenképp megéri a fáradságot. Fontosnak tartom megköszönni barátaimnak, tanáraimnak, mentoraimnak és nem utolsó sorban az Európa Kollégiumnak a segítséget, és egyúttal a lehetőséget, amivel hozzájárultak munkám megvalósításához.”

A Mozgókép 2. tagozatban Szabados Zsófi kollégistánk bemutatta a Szürke bolygó című alkotását, előadása után a következőt hallhattuk tőle:

“Tetszett, hogy nagyon változatosak voltak a munkák, sok olyan dologba nyertünk betekintést, amibe más helyzetben vagy alapjáratban nem lett volna lehetőségünk. Az előadók nagyon felkészültek voltak, nyitottak és szimpatikusak!
A rendezvény profi módon zajlott, az Európa Kollégium minden technológiát biztosított, hogy minden jól menjen.”

Mindkét előadónk témavezető tanára dr. Palásti Andrea, egyetemi docens, az Európa Kollégium műhelyvezető oktatója.

Babos Karolina
(Fotó: Fődi Éva, Kovács Birkás Zsolt, Horvát Mária)

 

Pin It on Pinterest