Kollégistáink meglátogatták a 35. OTDK Testnevelés- és Sporttudományi Szekcióját

A 35. OTDK Testnevelés- és Sporttudományi Szekciójának rendezvénye április 7. és 9. között zajlott le a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Kara szervezésében.

A szekción belül a kollégisták számos témakör közül választhattak érdeklődésüknek megfelelően. Lehetőségük volt jelen lenni a tagozati szakdolgozatok bemutatásán. Kollégistáink az Innováció a sportban, továbbá a Gyógytestnevelés és mozgásterápia tagozatok ülésein vettek részt megfigyelőként.

Pénzes Lilla egyetemista a Fittségi és antropometriai vizsgálatok tagozat ülésén adta elő szakdolgozatát a kollégium dísztermében. A dolgozatának a címe A vajdasági magyar egyetemisták fizikai aktivitása és tápláltsági-indexe. Témavezető tanára dr. Halasi Szabolcs az Európa Kollégium műhelyvezető oktatója. Lillának szorítottak a jelenlévő diákok és a nevelőtanárok is.

A szakdolgozat bemutatása után Lilla elmondta:

“Örülök, hogy a jelenlegi helyzetben sor kerülhetett egy ilyen minőségi konferenciára és megtisztelőnek tartom, hogy előadó lehettem ma. Úgy érzem, új tapasztalatot és élményt szerezhettem, és ezáltal fejlődtem. Remélem a munkámmal kicsit közelebb hozhattam a résztvevőket és a zsűrit is a fizikai aktivitáshoz és ha csak egy kicsit is szélesebb látókört kaptak általam, nekem már megérte itt lennem.”

A szakmai hivatástudat erősítésén kívül, a kollégisták szerint hasznosak és tanulságosak a dolgozatok, hiszen a választott kutatási témák változatosak, színvonalasak.

Babos Karolina
(Fotó: Horvát Mária, Fődi Éva, Kovács Birkás Zsolt, Horváth József) 

Pin It on Pinterest