Részt vettünk az V. Budapest Science Camp munkájában

Az Európa Kollégium háromfős csapata 2021. november 29-től december 3-ig Budapesten járt a Kossuth Klub meghívására. Öt teljes napot töltöttünk el a Budapest Science Camp-ben, azaz a BSC-ben, amit idén ötödik alkalommal rendeztek meg. A tábor témája Be a learning citizen, a célja pedig egy nagyszabású, képzeletbeli, intelligens fesztivál megtervezése volt, aminek keretében rendezvényszervezési tippeket és trükköket sajátíthattunk el.

Első nap megismerkedtünk a “learning city” valódi fogalmával, nemzetközi előadásokat hallgathattunk meg, többek között corcki és sønenburgi előadók által, majd csapatokra osztottak bennünket, és egy-egy animátor segítségével részletesen boncolgatni kezdtük a rendezvény központi témáit.

Az elkövetkező napokban ezt a munkát folytattuk, ötletszerzésként alkalmunk volt meglátogatni a Planet Budapest Expot, majd újra munkacsoportokra osztva nekiláttunk a tényleges szervezés lehetőségeinek a kiépítéséhez, és esténként, megfáradva a nehéz munkában, barátkoztunk a tábor résztvevőivel.

Az öt nap alatt nem csak egy rendezvény pontos képe alakult ki bennünk, de szoros barátságok is kötődtek. Az utolsó nap végén egy pitch show keretében bemutattuk a közös munkánkat. Mindent összevetve nem csak szervezési tudással és egy sokkal nyitottabb világképpel indultunk haza, hanem rengeteg nemzetközi barátsággal is, amiknek remélhetőleg nem szabnak gátat a határok sem.

Lukács Ramóna, Végső Vivienn, Sági Andrea
(Fotó: Végső Vivienn)

Pin It on Pinterest