S.O.rS.ok

Ismét bemutatót tartott az Európa Kollégium Színtársulata. A színdarabot ezúttal is Patyerek Réka rendezte, aki Borbély Szilárd szövegei alapján állította össze a darabot S.O.rS.ok címmel. Réka negyedik alkalommal írt és rendezett darabot az Európa Kollégium Színtársulatának.

A darab során öt nő sorsát ismerheti meg a közönség. Ezeken keresztül olyan nehéz társadalmi kérdéseket feszeget az előadás, mint a szülés, a vetélés, az abortusz és az ezekből fakadó megbélyegzés problémái. A szerepeket Berényi Sarolta, Kálmán Beáta, Nagygyörgy Anikó, Simon Inez és Tomić Glória alakítják.

Az öt női szereplő mellett, egyetlen férfi színész, Csíkos Dániel szerepel a darabban.

Snejder-Sára Ildikó az Európa Kollégium igazgatója a díszteremben megtartott bemutató előtt örömét fejezte ki, hogy vannak olyan kollégisták, akik amellett, hogy helytállnak a tanulmányaik során, az idejüket nem sajnálva vállalnak többletmunkát.

“Ők a bizonyíték arra, hogy ha az ember akarja, és ha felismeri a munkában a pozitívumokat, mindenek előtt az önépítést, akkor nagyon nagy dolgokra képes. Ilyenkor lehet nagyot alkotni, ilyenkor képes az ember önmagát is felülmúlni.” – mondta.

Az előadás rendezője és szereplői mindannyian az Újvidéki Egyetem BTK Magyar Nyelv és Irodalom Tanszékének hallgatói. Az igazgatónő ezért külön köszöntötte a közönség soraiban helyet foglaló dr. Csányi Erzsébet tanszékvezetőt és dr. Toldi Éva egyetemi tanárt. Emellett köszönetét fejezte ki Táborosi Margaréta színész-rendezőnek és Molnár Róbert színész, bábművésznek, akik segítették a színtársulat munkáját, valamint az Újvidéki Színház igazgatójának, Venczel Valentinnak, amiért biztosította a darab díszletét.

Az előadást a bemutatót követő napon Nagykikindán mutatta be a színtársulat a Vajdasági Magyar Amatőr Színjátszók XXIII. Találkozóján.

Szakács Áron
(Fotó: Babos Karolina)

Pin It on Pinterest