Sportszakmai kiránduláson jártak a kollégisták

Március 23-án csoportos szakmai kiránduláson vehettek részt az érdeklődő kollégisták. A vajdasági túra során a közelmúltban felépült magyar vonatkozású sportlétesítményeket tekinthették meg.

A kirándulás első állomása Magyarkanizsa volt, ahol a Vajdasági Birkózóakadémiát járták körbe a kollégisták Bálint Sándor igazgató vezetésével. Az országban egyedülálló létesítmény a Magyar Kormány támogatásával épült fel és az idei tanévben kezdte meg a működését.

Az akadémián elfogyasztott reggelit követően Palics volt a következő állomás, ahol Vermes Lajos szobrát és emlékművét tekintették meg a tó partján. Búzás Brigitta az MTTK munkatársa ismertette Vermes Lajos életét és Palics történetét. Az egykori lelkes sportrajongó 1880 és 1914 között Palicsi Olimpiai Játékok elnevezéssel szervezett sportjátékokat.

A harmadik állomás Topolya volt, ahol a kirándulók megtekintették a TSC labdarúgó klub akadémiáját és stadionját. Deák Gabriella VIP Manager mutatta be a stadiont, Pócs Attila píár pedig az akadémiát. A TSC Labdarúgó Akadémia 2018-ban nyitotta meg kapuit, a stadion pályáját pedig 2021-ben avatták fel a TSC labdarúgói a Ferencváros 2:1-es legyőzésével. Mindkét létesítmény a magyar Kormány támogatásával épült fel. Az akadémián elfogyasztott ebédet követően a kollégisták élményekkel feltöltődve indultak vissza az Európa Kollégiumba. A sportszakmai kirándulás során dr. Halasi Szabolcs, az MTTK tanára és az Európa Kollégium Sport- és Testnevelési Műhelyének műhelyvezető oktatója kalauzolta végig a kollégistákat.

Szakács Áron
(Fotó: Szentmártoni László)

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+