Szakmai látogatás az Alltechben

Az Európa Kollégium 18 kollégistája, akik a Mezőgazdasági Kar, az Orvostudományi Kar, a Technológiai Kar, a Természettudományi – matematikai Kar, valamint a Műszaki Tudományok Kara hallgatói, szakmai látogatáson vettek részt a zentai székhelyű Alltech cégben.

Nagy Elvira az Alltech marketing koordinátora részletes bemutatót tartott a világ egyik vezető állategészségügyi vállalatának tudomány iránti elkötelezettségéről. Kihangsúlyozta, hogy a takarmányipar részére előállított kiváló minőségű termékeik és szolgáltatásaik bizonyítottak a piacon, emellett megbízhatóak és nyomonkövethetőek.

Rácz Szabó Orsolya és Frindik Ramóna a cég munkatársai vezetésével a kollégisták betekintést nyerhettek a gyártási folyamatba is. A munkatársak készségesen válaszoltak az érdeklődésüket egy csöppet sem leplező kollégistáknak. A kérdések többnyire a gyártási folyamatra, valamint az álláslehetőségekre vonatkoztak.

Nagy Elvira bátorította a kollégistákat, hogy jelentkezzenek a világ legnagyobb egyetemi szintű agrártudományi versenyére. Ugyanis az Alltech Young Scientist programja teljes mértékben támogatja a verseny egyetemista kategóriája győztesének doktori képzését, a diplomások kategória győztesének pedig teljes fizetéssel járó posztdoktori állást kínál.

Ezúttal is köszönjük a szívélyes fogadtatást és a hasznos információkat!

Szakmai látogatásunk e gyönyörű napsütéses november végi napon a becsei zsilipnél folytatódott, Csernyák Huba a Mezőgazdasági Kar Vízszabályozás, -használat és -védelem Szakának hallgatója jóvoltából. Huba a Mezőgazdasági műhelymunka keretében elkészült szakkollégiumi dolgozatában a becsei zsiliprendszerről írt. A kollégium műhelykonferenciáján elhangzott bemutatótól eltérően, ahol csak képeken láthattuk, most élőben is megcsodálhattuk ezt az ipartörténeti emléket.

Danyi Zsuzsanna
(Fotó: Danyi Zsuzsanna, Nagy Elvira)

Pin It on Pinterest