Tanévkezdő Szentmise

Bízzad az Úrra a te gondjaidat, és a te gondjaid véghez mennek. (Péld 16,3)

Az Európa Kollégium kollégistái 2017.10.11-én részt vettek az Egyetemisták Tanévkezdő Szentmiséjén az újvidéki Mária Neve templomban, Horvát Mária nevelőtanár szervezésében.

A Szentmise két nyelvű volt, ugyanis ehhez a plébániához magyar és horvát nyelvű hívek tartoznak. A Veni Sancte szentmisét ft. Erhard Róbert apátplébános celebrálta, koncelebráltak Hajdú László és Tvorek Patrik káplán atyák.

Tvorek Patrik atya a homiliájában hangsúlyozta, hogy az egyetemistáknak nem szabad elfeledniük, hogy ők a világ világossága, ennek az országnak a jövője. Hajdú László atya a fényről elmélkedve felhívta a jelenlevő fiatalok figyelmét, hogy olyan fény legyenek, mely minden teret betölt, amit a sötétség nem tud kioltani és amivel ők, mint értelmiség, minden nem égő fényt lobbantsanak lángra. Ft Erhard Róbert apátplébános óva intette az egyetemistákat, hogy tartsák szem előtt, hogy e fényt, nem szabad erőszakkal begyújtani, hanem szeretettel, türelemmel és Isten segítségével.

A zenei szolgálatot az egyetemisták biztosították, taizéi énekeket énekeltek gitár, hegedű, fuvola, szintetizátor kíséretében.

Horvát Mária
(Fotó: Szabó Viktória)

Pin It on Pinterest