Tanévzáró szentmisén vettek részt a kollégisták

Te Deum tanévzáró szentmisét tartottak 2022. június 6-án a telepi Szent Erzsébet plébániatemplomban. Az ünnepi alkalmon az Európa Kollégium lakói és nevelőtanárai is részt vettek.

Prédikációjában Ft. Nagy Attila atya elmondta, hogy az elmúlt tanév számos kihívást és megpróbáltatást tárt a kollégisták elé, a végéhez közeledve pedig érdemes megállni egy pillanatra, s visszatekinteni az elmúlt időszakra. Hozzátette, hogy ebben a tanévben Danyi Zsuzsanna tanárnő halála ismerősei és a Kollégium számára is rendkívül fájdalmas veszteség. Kiemelte, hogy a talentum, amelyet Isten a szakma, a hivatás elsajátításához ad, hatalmas megbecsülendő kincs. A sikerekhez vezető út ugyan hosszú, de Istenre támaszkodva tud az ember igazán a célba érni. A tanév végén érdemes megállni és hálát adni mindazokért az áldásokért, amelyek a tanulást és a vizsgázást kísérték az egész év folyamán.

A szentmisét az Európa Kollégium Énekkara tette még ünnepélyesebbé Détári Apollónia vezetésével. Hangszeren kísért Lackó Márta, Kocsis László és Détári Apollónia.

Nagy Attila plébános úr biztató szavakkal zárta az ünnepi szentmisét, sikeres vizsgaidőszakot és örömteli nyári szünidőt kívánva a kollégistáknak.

Szedlár Ágnes
(Fotók: Horvát Mária)

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+