Újságpapír tornyok épültek az Európa Kollégiumban

A Magyar Nemzeti Tanács által szervezett szerb nyelvi felkészítő tanfolyam résztvevői számára a kollégium nevelőtanárai csapatépítő műhelymunkát szerveztek hétfőn, 2021. július 19-én, az esti program keretében.

A középiskolások hat csapatba osztva újságpapír tornyokat építettek a kollégium sportpályáján. Munkájukat megnehezítette az, hogy építésre kizárólag csak újságpapírt használhattak, és a hajtogatással, gyűréssel, göngyöléssel készített papírformákat ragasztó, illetve egyéb kötőanyag nélkül formálták toronnyá. Feltétel volt az is, hogy a torony a mérés pillanatában stabilan álljon egy ideig. A középiskolások különböző leleményes megoldással építették tornyaikat. A győztes a Rózsaszín csapat 356 centiméteres tornya lett, amely a mérés után is stabilan állt. A Zöld csapat tornya 360 centiméteres magasságával a második helyre került, mert a mérést követően hamarosan eldőlt.

Az építéshez szükséges újságpapírt a Magyar Szó Lapkiadó Kft. biztosította. A felhasznált újságpapír a tornyok bontása után újrahasznosításra került.

Fődi Éva
(Fotó: Horvát Mária, Kovács Birkás Zsolt)

Pin It on Pinterest