Mindenki Rubik-kockát forgatott az Európa Kollégiumban

Idén is az Európa Kollégiumban megtartott táborral zárul a Magyar Nemzeti Tanács ingyenes szerb nyelvi felzárkóztató képzése, amelyen a középiskolák harmadik osztályát idén befejező diákok vehetnek részt. A tábor résztvevői 2021. 07. 21-én az Európa Kollégium és a Collegium Hungaricum sokéves együttműködése eredményeként a Rubik-kockával ismerkedhettek meg, szerb nyelven.

A diákokat, a tanárokat, az MNT és a Collegium Hungaricum képviselőit Snejder-Sára Ildikó igazgató asszony köszöntötte.

A Collegium Hungaricumot Szentgyörgyi Klára, az intézmény igazgató asszonya mutatta be a diákoknak, majd átadta a szót Mihajlo Sremacnak, aki a 8,13 másodperces idejével az egyik leggyorsabb Rubik-kocka forgató Szerbiában.

Mihajlo rövid előadást tartott szerb nyelven a kocka feltalálójáról, Rubik Ernőről, majd ismertette a diákokkal a kocka kirakásának az alapjait. Az est a szerb nyelv tökéletesítése mellett kiváló csapatépítő is volt, hiszen a diákok csoportokban próbálták kirakni a kockát Mihajlo utasításai alapján.

Az est végén a legügyesebbek összemérték gyorsaságukat, a vállalkozószellemüket pedig ajándékcsomaggal jutalmazta a Collegium Hungaricum.

Szakács Áron
(Fotó: Kovács Birkás Zsolt, Fődi Éva)

Pin It on Pinterest