„Nincs időm olvasni” kihívás augusztusi beszámolója

A könyvbarát szakkör tagjai folytatják a „Nincs időm olvasni” kihívást. A kollégisták közös témát követve, minden hónapban elolvasnak egy szabadon választott könyvet, majd egy közös találkozón beszélnek róla.

Augusztusban a résztvevők egy olyan könyvet olvastak, ami az olvasót egy távoli tájra repíti. Így a nyári hónapokban ez egy igazán aktuális téma, hiszen a legtöbben az év ezen szakaszában utaznak. Ez a távoli táj lehet több tízezer kilométerre tőlünk, vagy esetleg közelebb is. Bemutathat egy teljesen más kultúrát, mint amiben mi élünk. Ha a világjárvány okozta problémák miatt valaki nem tud utazni, vagy csak nehezebb körülmények között, egy ilyen könyvvel valamennyire kárpótolni lehet az elmaradt utazást. A résztvevők által elolvasott könyvek között volt olyan, ami egy szigetországba repíti az olvasót, egy másik, ami a Közel-Keleten játszódik, volt olyan, ami a Távol-Keleten, illetve olyan is, ami egy a miénktől teljesen eltérő vallási közösségbe engedett betekintést.

Szeptemberben a résztvevőknek egy olyan könyvet kell elolvasniuk, aminek kérdés a címe. A megbeszélés szeptember 27-én, hétfőn lesz, 21 órától. Sok szeretettel várunk mindenkit!

Polyák Gabriella

Pin It on Pinterest