Vendégségben jártunk Pécsett

Az Európa Kollégium meghívást kapott a pécsi Kosztolányi Dezső Nemzetstratégiai Szakkollégium ez évi szemináriumaira, melyek megrendezésére március 29-31. között került sor. A kollégiumot Kajtár Szilárd és Bata Dorián kollégisták, valamint Horváth József informatikai munkatárs és Gergely Helena nevelőtanár képviselték.

A hallgatók két kurzus közül választhattak, melyek egyidőben folytak. A Polgárosodás Magyarországon elnevezésű kurzus történelmi témájú volt, és képet adott a részt vevő hallgatóknak arról a folyamatról, amely a magyar társadalmat mai képére formálta. A Városmenedzsment kurzus betekintést nyújtott a településvezetők mindennapjaiba, abba, hogy miként születnek meg a döntések, amelyek a lakosság életét befolyásolják. A hallgatóknak egy adott település költségvetését kellett elkészíteniük ciklusról ciklusra. Természetesen, a képzéseken túlmenően lehetőségünk volt megismerkedni a Kosztolányi Dezső Nemzetstratégiai Szakkollégium tagjaival és munkásságával, illetve megtekintettük Pécs belvárosát is.

A hétvégi program igazán tartalmas és hasznos volt, sok újdonságot hallottunk, és vendéglátóinkkal jövőbeli tervekről és együttműködésről is tárgyaltunk.

Gergely Helena

Pin It on Pinterest