Kvízzel egybekötött eligazító az elsőéves hallgatóknak

Az előző évekhez hasonlóan a kollégium nevelőtanárai október 1-jén eligazító gyűlést tartottak az elsőéves hallgatók számára, akik ezekben a napokban ismerkednek az intézmény szabályzatával.

Az est első részében Kovács Birkás Zsolt nevelőtanár ismertette a kollégiumi házirendet és a magatartással kapcsolatos elvárásokat, majd Horvát Mária vezető nevelőtanár bemutatta a szakkollégiumi programot, ezen belül a kötelező és a választható elemeket, amelyekben a kollégisták részt vehetnek a tanév folyamán. A közösségi helyiségekről, az épületben történő szelektív hulladékgyűjtésről és a városi közlekedésről Bakos Róbert nevelőtanár, a kollégiumban használatos Moodle-rendszerről pedig Horváth József informatikus beszélt.

A rövid előadások végén Szedlár Ágnes nevelőtanár közreműködésével a Moodle-rendszeren belül egy kvízre került sor, amely az est folyamán elhangzott információkat tartalmazta. A legtöbb pontszámot elért kollégisták közül kisorsolták a nyertest, akinek egy értékes ajándék lett a jutalma. Az eligazító lezárásaként az elsőéves hallgatók aláírták a szakkollégiumi nyilatkozatokat, amelyeknek betartásával jogosultak lesznek a következő évi bentlakásra.

A másnap megtartott tűzvédelmi eligazítón, Kocsár-Gyalai Edit, a kollégium tűzvédelmi munkatársa ismertette a kollégium tűzvédelmi szabályait, valamint gyakorlatban is bemutatta a tűzvédelmi riasztó működését.

Az eligazító gyűlések alatt és után az elsőéveseknek lehetőségük volt kérdéseket feltenni, amelyekre a munkatársak készségesen válaszoltak.

Rekeczki Angéla
(Fotó: Szentmártoni László)

Pin It on Pinterest