Az Európa Kollégium énekkarának karácsonyi koncertjei

A kollégium énekkara számára az ádventi készülődés egyben a karácsonyi dallamok felelevenítését, a koncertek időszakát is jelenti. Fennállása óta a kórus több alkalommal is turnézott, Vajdaság-szerte öregbítve az intézmény jóhírét.

A 2023-as év ádventi időszakában az énekkar három helyszínen is bemutatta karácsonyi repertoárját. December elején ellátogattak Törökkanizsára, ahol a Törökkanizsáért Egyesület látta őket vendégül, szervezésükben pedig a gyertyagyújtás alkalmából adtak koncertet az énekesek.

Ádvent utolsó hetén sor került a hagyományos kollégiumi karácsonyi műsorra, amely keretén belül a kórus a teljes ünnepi programot bemutatta. Ezt követően december 20-án a Magyar Szó újvidéki székházában a napilap fennállásának 79., a Jó Pajtás indulásának 76. és a Mézeskalács indulásának 70., valamint a Magyar Szó Lapkiadó Kft. Forum Nyomdája létrejöttének 66. évfordulója alkalmából szervezett rendezvényen is koncerteztek.

Az énekkar turnéjának utolsó állomása a bácskossuthfalvi helyi közösség által december 21-én szervezett Falukarácsony volt. Az énekesek a hagyományos rendezvény idei díszvendégeként nagy sikert arattak, zenés-verses összeállításukkal még közelebb hozva a közönséget az ünnephez.

A karácsonyi turné során az énekkar tagjai lelkesen és kitartóan gyakoroltak, a repertoár összeállításában nagy hangsúlyt fektettek a hagyományos és a modern énekek feldolgozására is. A kórust felkészítette és vezeti Dávid Andor kollégista.

Szedlár Ágnes
(Fényképezte: Szedlár Ágnes, Dávid Andor, Törökkanizsáért Egyesület Törökkanizsa facebook)

Pin It on Pinterest