Egyensúlyban maradni

Dupák Evelin életmód-tanácsadó, okleveles táplálkozástudományi szakember volt a január 15-én megtartott közéleti est vendégelőadója, aki Egyensúlyban maradni címmel tartott interaktív jellegű előadást a jelenlévő kollégistáknak.

Az előadó dióhéjban ismertette a kollégistákkal a szakmáját, és azt, hogy mi irányította ezen szakterület felé.

Dupák Evelin gyakorlati példákkal vázolta milyen szerepünk van többek között a karrierben, a családban, a szabadidőnkben. Hasznos tanácsokat adott a munka-magánélet egyensúly és ennek kialakításáról, akár a munkaerőpiacon megfelelni egy elvárás rendszernek, azaz hogyan építeni fel az életet. Rámutatott arra is, hogy elég néhány apró változtatást megvalósítani az életünkben ahhoz, hogy sokkal jobban érezzük magunkat.

A közéleti est második felében, az életkerék gyakorlat elvégzésére került sor feladatlap kitöltése által. A vállalkozás ára, avagy létezik work-life balance? Az életkerék gyakorlat valójában egy egyszerű önismereti eszköz, amely segít kifejezni, hogy hol akadtunk el. A párkapcsolat, a személyes fejlődés, a szórakozás és pihenés, a fizikai környezet, a karrier, a pénz, az egészség, a családi kapcsolatok, illetve a baráti kapcsolatok szerepeltek mint életterületek a gyakorlatban.

A feladat célja, megtalálni azokat a fontos változásokat, amik elegendők lennének ahhoz, hogy egy fokkal elégedettebb legyünk az életünkben. Azaz melyik területet lenne érdemes fejleszteni. Alapjában véve ez volt a workshop lényege is.

Babos Karolina
(Fotó: Horváth József)

Pin It on Pinterest