Az Európa Kollégiumban indult útjára az Egy másik Róma kamaraopera vajdasági turnéja

Dobri Dániel zeneszerző alkotását az Egy másik Róma című kamaraoperát márciusban mutatták be Budapesten, majd egy sikeres olaszországi és felvidéki körút után a vajdasági közönség is megnézheti a darabot. Az öt állomásból álló turné első helyszíne az Európa Kollégium díszterme volt.

A darab szerzője, Dobri Dániel és Jókai Ági, a társulat egyik tagja, és egyben a szerző felesége, az előadás előtt elmondták, hogy a Nemes Nagy Ágnes, Lengyel Balázs költő, író házaspár a második világháború után a Római Magyar Akadémia ösztöndíjával fél évet tölthetett Rómában a magyar irodalom számos más nagy alakjával együtt. Lengyel Balázs író a Két Róma című esszéjében vall az Örök Városhoz fűződő szenvedélyes kapcsolatáról. Nemes Nagy Ágnes verseit és Lengyel Balázs esszéit felhasználva Dobri Dániel egy olyan kamaraoperát hozott létre, amelyet a prózai szövegek fűznek össze.

Az Európa Kollégiumban a közönség zúgó tapssal hálálta meg a társulatnak az előadást, amelyet az elkövetkező napokban Adán, Szabadkán, Magyarkanizsán és Zentán mutatnak be.

Szakács Áron
(Fotó: Rekeczki Angéla)

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+