TANÉVZÁRÓ KOLLÉGIUMI KONFERENCIA

Az Európa Kollégium dísztermében 2022. május 31-én lezajlott a hagyományos Tanévzáró Kollégiumi Konferencia, amelyen tiszteletét tette dr. Weiszburg Tamás, az Országos Tudományos Diákköri Tanács elnöke és dr. Gherdán Katalin, a HTDK Határok nélkül program vezetője.

A konferenciát Snejder-Sára Ildikó, a kollégium igazgatónője nyitotta meg. Ünnepi beszédében megköszönte a műhelyvezetők együttműködését, és a kollégistáknak a szakkollégiumi tevékenységben vállalt aktivitását és teljesítményét, amelyet az egyetemi kötelezettségeik mellett vállaltak. Reményét fejezte ki, hogy a műhelyekben végzett munka hozzájárult ahhoz, hogy a kollégisták ízelítőt kapjanak a tudományos kutatások világából és legalább néhányukat megragadta ennek a kihívásnak a szépsége és fontossága. A műhelyek első, második és harmadik helyezettjeit az igazgatónő elismerő oklevelekkel és ajándékokkal jutalmazta. Ezenkívül dicséretben és jutalomban részesültek azok a kollégisták is, akik kimagasló eredményt értek el a szakkollégiumi tevékenység választható elemeiből.

Az eseményen Danyi Zsuzsanna, a kollégium volt vezető nevelőtanára posztumusz kiváló TDK szervezői díjban részesült.

A tanévzáró konferenciát Jenován Flórián zongorajátéka és a Détári Apollónia által vezetett kollégiumi énekkar fellépése tette még ünnepélyesebbé.

Rekeczki Angéla
(Fotó: Szentmártoni László, Horváth József)

Pin It on Pinterest