Veni Sancte tanévkezdő szentmise kollégistáknak

Az Úr azonban így válaszolt: „Márta, Márta, te sok mindennel törődöl, és téged sok minden nyugtalanít, pedig csak egy a szükséges. Mária a jobbik részt választotta. Nem is veszíti el soha.” Lk 10,38-42

Ökumenikus tanévnyitó Veni Sancte szentmisét tartottak a telepi Árpád-házi Szent Erzsébet plébániatemplomban október 12-én csütörtökön a kollégisták számára. A misét főtisztelendő Nagy Attila, az Árpád-házi Szent Erzsébet templom plébánosa celebrálta és nagytiszteletű Orosz Attila bácsfeketehegyi református lelkész hirdette az igét.

Nt. Orosz Attila kiemelte, hogy tanév elején érdemes elcsendesedni és megtapasztalni Isten közelségét, fontos a lelki békesség, a lelki nyugalom, merjük Isten kezébe elhelyezni magunkat.

Nagy Attila atya üdvözölte a kollégistákat és hangsúlyozta, forduljanak a Szentlélekhez, az Istentől származó bölcsesség vezesse őket tanulmányaik során ebben a tanévben is. Mindenhez Isten áldásával kezdjenek hozzá, és mindent Isten áldásával fejezzenek be. Biztató szavakkal, sok sikert kívánva az új iskolaévre és Isten áldását kérve a kollégistákra, a nevelőtanárokra és az intézmény vezetőire.

A szentmisét Balla Szabolcs kollégista gitárkísérete tette ünnepélyesebbé.

A kollégium lakói mellett az alkalmon részt vettek Horvát Mária vezető nevelőtanárnő, Szedlár Ágnes és Babos Karolina nevelőtanárnők is.

A szertartás után a kollégisták bográcsos vacsorával és társalgással folytatták a tanévkezdés megünneplését.

Babos Karolina
(Fényképezte: Szedlár Ágnes)

Pin It on Pinterest