Az Országos Tudományos Diákköri Konferencia Közgazdaságtudományi Szekcióján jártunk

A 36. Országos Tudományos Diákköri Konferencia megfigyelő diákokra és tanárokra vonatkozó felhívásával összhangban, a Tudományos Diákkörök Határok Nélkül program keretén belül, ismét lehetőség kínálkozott az egyes szekciókra való utazásra. Április folyamán az Európa Kollégium is számos hallgatóval látogatott el a konferencia különböző helyszíneire.

A Közgazdaságtudományi Szekciónak idén a komáromi Selye János Egyetem Gazdaságtudományi és Informatikai Kara adott otthont 2023. április 19-ike és 22-ike között. A nyitórendezvény előestéjén a határon túlról érkezők számára tartottak kötetlen beszélgetéssel egybekötött vacsorát, a HTDK szervezésében. Az április 20-i megnyitó az egyetem konferenciaközpontjában zajlott, amelyet Dr. Weiszburg Tamás, az Országos Tudományos Diákköri Tanács elnöke nyitott meg. A jelenlévőket köszöntötte Dr. habil. PaedDr. György Juhász, a Selye János egyetem rektora, Mgr. Keszegh Béla, Komárom város polgármestere, Dr. Takácsné Dr. György Katalin, a Közgazdaságtudományi Szekció Szakmai Bizottságának elnöke, valamint Dr. habil. RNDr. Csiba Peter, a Selye János Egyetem Gazdaságtudományi és Informatikai Karának dékánja. A nyitórendezvény plenáris előadója Dr. Kocziszky György közgazdász-egyetemi tanár volt, majd Gazdag-Kerezsi Dórának, a Roska Tamás Díj kitüntetettjének előadását hallhatta a közönség.

A Közgazdaságtudományi Szekción Pataki Valentina kollégistánk az Újvidéki Egyetem Közgazdasági Karának negyedéves marketing szakos hallgatója vett részt előadóként. További négy kollégistánk, Horváth Zsanett, Német Barbara, Harmat Edina és Barna-Sára Dávid megfigyelő diákként voltak jelen a programon. A küldöttséget Snejder-Sára Ildikó igazgató asszony és Horvát Mária vezető nevelőtanárnő kísérte el Komáromba.

A 36. OTDK összesen tizenhat szekciója április folyamán zajlik, amelyek kollégistáink számára nemcsak szakmai feltöltődésre, hanem a kapcsolatteremtésre is lehetőséget biztosítanak. A határon túli résztvevők számára a Sapientia Hungariae Alapítvány a HTDT program keretén belül szállást és étkezést is biztosított. Ezúton köszönjük fáradhatatlan munkájukat, amelyet a szervezésbe és a külhoni csoportok koordinálásába fektettek.

Szedlár Ágnes

Pin It on Pinterest