A bajai halászlén túl: A 36. OTDK Műszaki Tudományi Szekciója

Ha az ember meghallja Baja nevét, akkor legtöbbünknek a víz és a hozzá kötődő gasztronómia jut eszébe, azonban ez alkalommal, egy másik konkrét céllal érkeztünk Bajára. A 36. Országos Tudományos Diákköri Konferencia Műszaki Tudományi Szekciója került megrendezésre ebben a városban, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Víztudományi Karán, 2023. április 19-e és 21-e között.

A szekcióban közel 500 munka került bemutatásra a műszaki tudományok legkülönbözőbb ágazataiból, összesen 63 tagozati ülésen. Az Európa Kollégiumot Erdélyi Violetta és Polyák Gabriella kollégisták, valamint Horváth József, a Kollégium informatikai munkatársa képviselte. A tagozati üléseken kívül megszervezésre kerültek különböző fakultatív programok is, ilyen volt a városnéző kisvonat, a sárkányhajózás, az üzemlátogatás a Mogyi Kft-nél és még sok más.

Egy hagyományőrző est keretén belül a tájegységre jellemző népdalokat és néptáncot hallhattunk és láthattunk, illetve megkóstoltuk a bajai paprikáskrumplit. Mindezt a helyszín tette igazán autentikussá, ugyanis az est egy a Duna-parton felállított sátor alatt került megrendezésre. A vacsora után közös program következett, mégpedig egy fáklyás felvonulás és egy akusztikus koncert.

Csütörtökön a tagozati ülések befejeztével a gálavacsorára került sor, másnap pedig a szekció zárórendezvénye és a díjkiosztó után búcsút vettünk „a halászlé fővárosától”.

Polyák Gabriella
(Fényképezte: Horváth József)

Pin It on Pinterest