Kollégiumi karácsony

Az Európa Kollégium hagyományaihoz híven a kollégisták idén is ünnepi műsorral koronázták meg az adventi időszakot. December 18-án este a zsúfolásig megtelt díszteremben a kollégium kórusának, a versmondó szakkörének és klasszikus tánccsoportjának a közös műsorát láthatta a közönség.

Snejder-Sára Ildikó igazgatónő az ünnepi köszöntőjében elmondta, hogy mindig hatalmas öröm, ha vendégelőadók állnak a díszterem emelvényén, de a karácsonyi ünnepséget az teszi különlegessé, hogy a kollégisták által valósul meg. Köszönetét fejezte ki Krizsán Szilvia színművésznőnek a versmondók felkészítéséért, valamint megköszönte Bartuc Évának, a klasszikus tánccsoport vezetőjének, valamint Dávid Andor és Szabó Zsuzsanna kórusvezetőknek, hogy tanulmányaik mellett időt szakítottak a társaik felkészítésére. Az igazgatónő háláját fejezte ki Nt. Orosz Attila bácsfeketehegyi református lelkipásztornak, ft. Zsellér Attilának, az újvidéki Mária Neve Plébánia esperesplébánosának és ft. Horváth Ákosnak, az újvidéki Mária Neve Plébánia káplánjának, hogy ökumenikus áhítattal tették meghittebbé a közös ünneplést.

Az est végén kihirdették az Európa Kollégium Hallgatói Érdekképviselete által meghirdetett hagyományos szobadekorációs verseny győzteseit.

A karácsonyi műsor ezúttal is közös társalgással, teázással és a sütemények elfogyasztásával zárult és nem maradt el az ajándékozás sem.

Szakács Áron
(Fényképezte: Szentmártoni László, Kovács Ákos)

Pin It on Pinterest