„Nincs időm olvasni” kihívás szeptemberi beszámolója

Az Európa Kollégium Könyvbarát szakkörének tagjai az őszi vizsgaidőszak ideje alatt is folytatták a „Nincs időm olvasni” kihívást. A résztvevők minden hónapban más-más témát követve választanak könyvet, majd egy találkozó keretein belül megbeszélik azokat.

Szeptemberben a találkozó online volt megtartva. A havi téma egy olyan könyv volt, ahol a mű szerzőjének kezdőbetűi megegyeztek az olvasóéval. A feladat nehéznek bizonyult. Nem sikerült mindenkinek megfelelő könyvet találnia, de az olvasás nem maradt el. Volt, aki csak a keresztnevének kezdőbetűjével egyező szerzőtől olvasott (Ali Hazelwood: A szerelem képlete, Gion Nándor: Ez a nap a miénk), de akadt olyan is, aki talált olyan könyvet, ahol megvolt a teljes egyezés (Péterfy Gergely: Kitömött barbár). Az állandó tagok közül akadt olyan, aki nem tudott bekapcsolódni a beszélgetésbe, de készségesen teljesítette a kihívást, és az olvasmányát (Lejla Slimani: Gledajte kako plešemo) utólag megosztotta a többiekkel.

Októberben a feladat egy olyan könyv elolvasása lesz, aminek a címében egy szín szerepel. A megbeszélés időpontja október 30-a, hétfő, 21 óra. Mindenkinek sikeres tanévkezdést kívánunk!

Polyák Gabriella

Pin It on Pinterest