Ötödször is fellobbant az összetartozásunk tüze az Európa Kollégium kültéri amfiteátrumában

Az Európa Kollégium kollégistái az EKHÉK által szervezett alkalmi műsor keretében emlékeztek meg a Trianoni békediktátum évfordulójára. 2024. június 4-én, 20 óra 24 perckor fellobbant az összetartozásunk tüze, amit a himnusz közös eléneklése és a nevelőtanárok által vezetett közös ima előzött meg.

A kollégium diákjai heteken át készültek az előadásra, melyben a magyar történelem és kultúra iránti tiszteletüket fejezték ki. A műsorban két vers hangzott el: Török Gabriella elszavalta József Attila A számokról című versét, míg Guba Loretta előadta Vass Albert Szeretném című költeményét.

A műsor részeként a kollégium kórusa is fellépett, az elején elénekelték a himnuszt, utána pedig mint egy fél órás műsorral kedveskedtek a jelenlévőknek. A kórus tagjai harmonikus hangzással és lelkesedéssel töltötték meg az amfiteátrumot, ezzel hozzájárulva a megemlékezés megható légköréhez. A műsor végén a Szózat eléneklése sem maradt el, megkoronázva ezzel az eseményt.

Az ünnepi eseményre az Európa Kollégium diákjai nemcsak a közösség iránti elkötelezettségüket, hanem kreativitásukat és tehetségüket is megmutatták, mindezt a nemzeti összetartozás jegyében.

Horvát Mária
(Fényképezte: Horváth József)

Pin It on Pinterest