A Nincs időm olvasni kihívás májusi beszámolója

Az Európa Kollégium Könyvbarát szakkörének tagjai továbbra is folytatják a Nincs időm olvasni kihívást. A résztvevők minden hónapban más-más témát követve választanak egy könyvet, amelyet egy találkozó keretein belül megbeszélnek.

A májusi találkozó témája egy olyan könyv volt, amelynek a középpontjában a család állt. Minden résztvevő kollégista teljesítette a kihívást. Szó esett Balzac Goriot apó című klasszikusáról, két kollégista is ezt a realista regényt választotta. A résztvevők megismerkedhettek Zsuffa Tünde: Paprika rummal című családtörténetével is, amely Zsuffa Oszkárnak, a szerző édesapjának állít emléket. Emellett szó esett a brit író, Gerald Durrell Korfu-trilógiájának az első részéről, a méltán ismert önéletrajzi regényéről, a Családom és egyéb állatfajtákról. Volt olyan regényünk is, amelyben csak említőleges szerepet kapott a család, mint például Závada Pál: Apfelbaum. Nagyvárad, Berlin című művében.

A beszélgetésen öt kollégista vett részt. A májusi találkozó egy jó hangulatú beszélgetés volt, ahol a résztvevők megosztották egymással az olvasmányélményüket és a kihívásnak köszönhetően a regények által a család fontosságára tértek ki.

Júniusban a feladat egy olyan könyv elolvasása lesz, amelynek a címében valamilyen étel vagy ital neve szerepel. A megbeszélés időpontja: június 26. szerda, 21 óra.

Mindenkinek sikeres vizsgaidőszakot és jó olvasást kívánunk!

Polyák Gabriella

Pin It on Pinterest