II. Pingpong bajnokság

Az asztalitenisz nagyon népszerű a kollégisták körében, ezért az I. Pingpong bajnokság sikerén felbuzdulva úgy döntöttek a szervezők, Rafai Csongor és Nagy Dávid, hogy hagyományt teremtenek a kétnapos rendezvénnyel.

„Már az első alkalommal sok volt az érdeklődő, ezért újra megszerveztük. Sőt, a mostani téli után lesz tavaszi bajnokság is. Három kategóriában versenyeztek a kollégisták, nőiben, férfiban és párosban. Az egyéni indulóknál tizenhat versenyző jelentkezését vártuk, de a lányoknál csak tízen indultak, viszont a fiúknál túljelentkezés volt. Az időkorlátok miatt sajnos a párosoknál is csak nyolc induló jelentkezését tudtuk elfogadni, pedig volt még jelentkező.” – mondta kérdésünkre Dávid. A párosoknál az egyetlen vegyes páros lett az első. Nagy Márta és Ikrás Boján voltak a legjobbak. A második a Bešlić Nikola, Pletikoszity Árpád, a harmadik pedig a Rafai Csongor, Kuntity Szebasztián páros lett.

A lányoknál egyedül Karácsonyi Éva, a Sport- és Testnevelési Kar elsőéves hallgatója  nem talált legyőzőre: „Nagyon jól éreztem magam ez a két nap alatt. Amikor meghallottam, hogy lesz ez a verseny, eldöntöttem, hogy benevezek, mert úgy gondoltam, hogy lesz esélyem.” A lányoknál Béres Melitta lett a második, Šiša Nóra pedig a harmadik. Kuntity Szebasztiánnak ami nem sikerült párosban, az összejött egyéniben, ugyanis ő lett az első. Szebasztián  a Sport- és Testnevelési Kar harmadévese: „Labdarúgással foglalkozom, de minden labdás sportot szeretek, így az asztaliteniszt is. Évával szoktunk itt játszani. Örülök, hogy első lettem.” A fiúknál Apró Gergely a dobogó második, Benkő Krisztián pedig a harmadik fokára küzdötte fel magát. Minden helyezett oklevelet és az Európa Kollégium ajándékcsomagját kapta elismerésül.

Szakács Áron

Pin It on Pinterest