A kollégistáink az újságírással ismerkedtek

A 2016/17-es mentorprogram bevezető előadásán az újságírásra fogékony kollégistáink betekintést nyerhettek a Magyar Szó Lapkiadó Kft. működésébe, valamint egyetlen magyar napilapunk történelmébe.

Ökrész Rozália igazgatónő részletesen beszélt a cég működéséről, szervezeti felépítéséről, a szerkesztőségről és a nyomdáról, és visszaemlékezett a napilappal való első találkozására is. Kiemelte a fiatal utánpótlás fontosságát, és arra ösztönözte kollégistáinkat, hogy már most ragadjanak tollat.

Varjú Márta főszerkesztőnő felvázolta a Magyar Szó viharos történelmét, és elmesélte első személyes tapasztalatát a napilapunkkal. A főszerkesztőnő mesélt a Magyar Szó „hőskoráról”, valamint a lap fenntartásáért vívott folytonos küzdelemről is.

Az előadáson résztvevő kollégistáink elmondhatták meglátásaikat, valamint felsorolták azokat a témákat, rovatokat, amelyeket ők szívesen olvasnak a lapban.

Ezen előadás volt az első állomása egy tizenkét alkalomból álló előadás- és gyakorlatsorozatnak, amely témái között szerepel az információgyűjtés, publicisztikai műfajok, tudósítás, sajtótájékoztató, interjú, riport, sajtófotózás, sportújságírás stb. A képzés végeztével a kollégistáink bekapcsolódhatnak majd a Magyar Szó újságírói által végzett terepmunkába is.

Ez alkalommal a Magyar Szó munkatársai a lapkiadó kiadványait tartalmazó ajándékcsomaggal is kedveskedtek a kollégistáinknak.

A mentorprogram a Magyar Szó Lapkiadó Kft. és az Európa Kollégium sikeres együttműködésének az eredménye.

Kovács Birkás Zsolt

Pin It on Pinterest