Támogatás keringető szivattyúkra

Tegnap Belgrádban sor került az ünnepélyes szerződésaláírásra az Igazságügyi Minisztérium által kiírt, a buntetőeljárások végrehajtásának elhalasztásából befolyt pénzösszegek szétosztására vonatkozó pályázat nyerteseivel. A szerződéseket Maja Popović igazságügyi miniszter adta át személyesen a 180 különböző projektum megvalósítására, melyek a közjó érdekét szolgálják az egészségügy, az oktatás, a kultúra, a szociális védelem, valamint a humanitárius segítségnyújtás terén. E között a 180 projektum között szerepelt az Európa Kollégium pályázata is, amely az épület hűtési/fűtési rendszere keringető szivattyúinak cseréjére irányul. A minisztérium által odaítélt támogatás összege 2,6 millió dinár. A szerződést Snejder-Sára Ildikó, a kollégium igazgatója vette át a Szerbiai Képviselőházban szervezett rendezvényen.

A szivattyúk cseréje elsősorban az energetikai rendszerek megbízható működését szolgálják, ugyanis azok a kollégium 2015-ös megnyitása óta folyamatosan működnek biztosítva az épület hűtését, fűtését és melegvíz-ellátását.

A kollégium 2021-ben 1,7 millió dináros összegű támogatásban részesült a Tartományi Felsőoktatási és Tudományos Kutatási Titkárság jóvoltából hasonló célra, amelyből 2022 tavaszán két víztartály melegítőjét, valamint 5 kisebb szivattyút sikerült kicserélni. A mostani támogatás összegéből sikerül további 7 szivattyút újítani, ami azt jelenti, hogy minden elhasznált szivattyú helyére új kerül.

Németh Róbert
Kép: Európa Kollégium, Igazságügyi Minisztérium

Pin It on Pinterest