Tehetségeink a díjkiosztó ünnepségen

A Vajdasági Tehetségsegítő Tanács XII. alkalommal rendezte meg a Vajdasági Tehetség Gála díjkiosztó ünnepségét a szabadkai Városháza dísztermében. A rendezvényen bemutatták és díjazták Vajdaság legtehetségesebb általános iskolai, középiskolai és a felsőoktatásban tanuló diákjait, majd átadták a Tehetségnagykövet címeket is olyan személyeknek, akik életpályájuk, munkájuk során kiemelkedő eredményeket értek el. A résztvevőket De Negri Ibolya, a Vajdasági Tehetségsegítő Tanács alapító tagja és elnöke, a Vajdasági Tehetségnap szervezője, a Tehetségpontok tehetséghálózatának koordinátora köszöntötte, majd Balogh Levente, Magyarország egyik legismertebb vállalkozója, a Szentkirályi ásványvíz alapítója motivációs beszédével biztatta, inspirálta a tehetséges fiatalokat.

Kiváló tehetségek kategóriában részesült kollégistánk, Bata Dorián, az Újvidéki Egyetem Bölcsészettudományi Kar Történelem Tanszékének mester szakos hallgatója. Dorián többször bebizonyította szorgalmát, szaktudását, különböző előadásokon kiváló előadókészségéről tett tanúbizonyságot. Műhelymunkáival részt vett a Vajdasági Magyar Tudományos Diákköri Konferenciákon, ahol jelölést szerzett a 2023-ban megrendezett Országos Tudományos Diákköri Konferenciára. Dolgozatával különdíjas lett. Dorián a 2022/2023-as tanévben az Európa Kollégium ösztöndíjasa volt, ezenkívül több éve oszlopos tagja, két éve pedig elnöke az Európa Kollégium Hallgatói Érdekképviseletének, amellyel segíti a kollégisták mindennapi életét.

Tehetséges fiatal kategóriában részesült Dupák Fanni, szintén az Európa Kollégium lakója, az Újvidéki Egyetem Művészeti Akadémia Dráma Tanszékének mester szakos hallgatója, aki kitűnik tehetségével, szorgalmával, elhivatottságával, kreativitásával. Ötleteivel a kollégium színjátszó szakkörének munkáját segíti, gazdagítja. Fanni több alkalommal sikeresen megmutatta magát, mint író, rendező, rendezőasszisztens vagy versfelkészítő tanár. Kiváló pedagógiai és pszichológiai érzékkel kovácsolja össze a csoportokat, amelyekkel dolgozik, együttműködik.

Az eseményre vezető nevelőtanárunk, Horvát Mária kísérte el a díjazottakat.

Rekeczki Angéla
(Fényképezte: Horváth József)

Pin It on Pinterest